kép kép kép kép

Don Bosco musical

feb. 7-én 18.00

Eseményeink

(Színek: saját külső)

Jelenleg nincs megjeleníthető aktuális esemény.

Statisztika

2019. 11. 13. 05:57
Látogatók:
Ma: 37
E hónapban: 1070
Összesen: 606000
Oldal-megtekintések:
Ma: 46
E hónapban: 1509
Összesen: 1053444
Utolsó látogatás:
2019. 11. 13. 05:52
Don Bosco ereklyéje

Don Bosco földi maradványa üvegkoporsóban maradt meg az őt övező családias kultusz és tisztelői számára az általa épített torinói Segítő Szűz Mária bazilikában. Rendi vezetésünk, az Egyetemes Tanács pár évvel ezelőtt döntött úgy, hogy a Szalézi Családot Alapítónk 2015-ben esedékes, 200-ik születési évfordulójára hangolva ereklyéjét Torinón kívül is hozzáférhetővé teszi a világ szalézi intézményei számára. Ennek érdekében a holttestről a jobb kézfejet gondosan leválasztották, és kettős fém díszdobozban süllyesztették az eredeti holttestet utánzó, élethű arcvonásokkal ellátott, liturgikus ruhába öltöztetett viaszmásolat szívtájékába.

 

(Az illusztrációban látható dinamikus méretű ereklyetartót időközben lecserélték a puritánabb,, könnyebben átlátható, személyesebb üveges változatra.)

 

Utószó:

Don Bosco nálunk lévő kézfejét, kézfejének csontjait egykor Don Bosco akarata, döntése, szándéka irányította. Tartást, kifejezőerőt kölcsönzött, szeretetben megfogant döntéseket vitt végbe, kezet nyújtott, védett, kenyeret és áldást osztott, átölelve, biztatva, békítve és vigasztalva bizalmat, barátságot táplált, oltalmat nyújtott. Szentünk, Don Bosco hitünk szerint ma is él, a mi szeretett szentünk így itt van köztünk, ez a kéz az a kéz. Ahogy egyházunk hitében Jézus Krisztus az Atya "cselekvő jobbján" foglal helyet, egyfajta jobbkeze, úgy hisszük, hogy Don Bosco jobbja ma is tettekre és szeretetben fejlődő lelkiségre, összefogásra és a jóság erősítésére, terjesztésére sarkall minket fiataloknak célzott testamentuma értelmében: "Szeretnélek benneteket ebben a pillanatban és örökké boldognak látni."

0 hozzászólás.

Mielőtt az elküldés gombra kattint, kérjük ellenőrizze, hogy minden mezőt kitöltött-e! Minden mező kötelezően kitöltendő, de az e-mail cím nem fog megjelenni a hozzászólásoknál.

Kérem, írja be a képen látható művelet eredményét:

Kérem, írja be a képen látható művelet eredményét. =