kép kép kép kép

Don Bosco musical

feb. 7-én 18.00

Eseményeink

(Színek: saját külső)

Jelenleg nincs megjeleníthető aktuális esemény.

Statisztika

2020. 01. 29. 19:26
Látogatók:
Ma: 88
E hónapban: 4257
Összesen: 615572
Oldal-megtekintések:
Ma: 105
E hónapban: 7864
Összesen: 1070934
Utolsó látogatás:
2020. 01. 29. 19:24
A nyitóünnepség

A centenáriumi év meghirdetése ünnepi szentmise keretében

Szent István-Bazilika, Budapest, 2013. január 26. 10.00 óra


A centenáriumi év ünnepélyes megnyitását és Bosco Szent János országos ünnepét 2013. január 26-án tartottuk a zsúfolt, az alkalomra némileg még szűkösnek is bizonyuló budapesti Szent István-bazilikában ünnepi szentmise keretében, amelyet Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, centenáriumi évünk fővédnöke celebrált püspöktársai, római szalézi előljárónk helyettese, Don Adriano Bregolin, szalézi egyetemes vikárius, más szerzetes-előljárók, a szaléziak és a Szalézi Család képviselői, külföldi és magyar szerzetesek és világi papok, ill. meghívott és velünk  ünneplő díszvendégeink és a hívek jelenlétében. A szentmisét több tévétársaság is vette és közvetítette.


Számos fiatal, köztük sok mostani és egykori növendékünk ünnepelt velünk együtt. Egyedül kazincbarcikai iskoláinkból 800 fiatal érkezett különvonattal, az ún. Don Bosco Expresszel. Budapesti érkezésükkör a házigazdák nevében a Szalézi Ifjúsági Mozgalom tagjai részesítették őket vidám, szalézias fogadtatásban a Nyugati pályaudvaron, és kísérték vonultak velük együtt tömött sorokban a Bazilikába. A vidám ifjú csoport az ünnepi szentmisére hangolódva a főtemplom előtti téren 100 darab piros-fehér-és zöld lufit engedett az ég felé, az 1913-tól kezdve minden egyes eltelt évért egyet-egyet - egyfajta hála-gesztusként az Egek Urának. A szentmisét a Don Bosco Ének- és zenekar kísérte, Erdő Péter prímás prédikációjában méltatta Don Bosco eredeti evangéliumi szándékát és a magyar szaléziak tevékenységét. A szentmise után a kazincbarcikai Szalézi Szent Ferenc Gimnázium diákjai a bazilika terén ún. flash mob keretében jelenítették meg messziről is kivehetően a Magyar Szalézi Centenárium hatalmas logóját.


Ugyanezen a napon a budai Várban reprezentatív kiállítás nyílt "A jókedv rendje - Szaléziak" címmel, amely a magyar szaléziak eltmúlt száz évének karakterét, sokoldalúságát tevékenységét jeleníti meg, majd ugyanitt a meghívott vendégek és a Szalézi Család számára ünnepi műsorral és fogadással zárult a színes programot és lelki gazdagodást nyújtó nap.

Városunkat, Szombathelyet a centenáriumi ünnepségek egyik védnöke, Dr. Puskás Tivadar polgármester mellett Ágh Péter országgyűlési képviselő, és mi, helyi szaléziak egy busznyi kíséretében képviseltük.

 

A centenáriumi nyitóünnep rövid mozgóképes összefoglalója:

Thaler Tamás esztétikus fényképei is ezen az ünnepen készültek.

0 hozzászólás.

Mielőtt az elküldés gombra kattint, kérjük ellenőrizze, hogy minden mezőt kitöltött-e! Minden mező kötelezően kitöltendő, de az e-mail cím nem fog megjelenni a hozzászólásoknál.

Kérem, írja be a képen látható művelet eredményét:

Kérem, írja be a képen látható művelet eredményét. =