kép kép kép kép

Tábor-jelentkezés

máj. 26-án 10.00

Eseményeink

(Színek: saját külső)

Jelenleg nincs megjeleníthető aktuális esemény.

Statisztika

2018. 10. 23. 23:02
Látogatók:
Ma: 561
E hónapban: 3803
Összesen: 416057
Oldal-megtekintések:
Ma: 599
E hónapban: 7329
Összesen: 766287
Utolsó látogatás:
2018. 10. 23. 23:01
Szalézi Filmklub, 3. vetítés: Téli vendég

2011. február 9. szerda 18:30

Szeretettel hívjuk és várjuk az érdeklődőket a Szalézi Filmklub harmadik vetítési alkalmára, majd az azt követő beszélgetésre rendházunk alagsorába! (Elsősorban felnőttek ill. felnőtt fiatalok részvételét javasoljuk.)

Kérjük, a beszélgetéssel egybekötött agapét kis hozott harapnivalóval támogassátok!

(A vetítés téli mozi-blokkunk harmadik állomása. Legalul olvasható a filmek összefűzési tematikája.)

 


"Valami elkezdődik..."

Ahol látszólag minden véget ér, ott kezdődik el valami egészen új minőség. Egy spanyol mondás szerint: „Azok is vagyunk, amit elveszítettünk”. Hogyan újulhat meg az ember? Milyen továbbvivő utakat kínálnak fel az életünkben megtapasztalt nehézségek, a legnagyobb veszteségek? Jóvá lehet-e tenni, ami rossz? A filmklub első öt filmje lehetséges válaszokat és újabb kérdéseket tesz fel ezzel kapcsolatban; ami biztosnak látszik: valami elkezdődik…
A filmek együttesen is egy ívet alkotnak: felütés, részletezés, majd szimbolikus összefoglalás. Jó, ha láthatóvá válik ez a folyamat, de egy-egy mozaikkocka is tükrözhet teljességet.

(A város déli részén, a Jáki út és a Brenner Tóbiás körút kereszteződésénél található a Szent Kvirin Plébániatemplom, 50 méterrel odébb pedig, a Táncsics Mihály és a Dudás József utca találkozásánál a rendház bejárata. Használjátok a kapucsengőt!)