kép kép kép kép

Don Bosco musical

feb. 7-én 18.00

Eseményeink

(Színek: saját külső)

Jelenleg nincs megjeleníthető aktuális esemény.

Statisztika

2019. 10. 22. 01:13
Látogatók:
Ma: 68
E hónapban: 1317
Összesen: 604111
Oldal-megtekintések:
Ma: 70
E hónapban: 1985
Összesen: 1050749
Utolsó látogatás:
2019. 10. 22. 01:13
Szalézi Filmklub, 5. vetítés: Tavasz, Nyár, Ősz, Tél … és Tavasz

2011. március 9. szerda 18:30

Szeretettel hívjuk és várjuk az érdeklődőket a Szalézi Filmklub téli sorozatának utolsó vetítési alkalmára, majd az azt követő beszélgetésre rendházunk alagsorába! Elsősorban felnőttek ill. felnőtt fiatalok részvételét javasoljuk.

Ezen a szerdán Hamvazószerda lesz, ezért a film megtekintése uáni beszélgetés alatt lemondunk az agapéról.

(A vetítés téli mozi-blokkunk negyedik állomása. Legalul olvasható a filmek összefűzési tematikája.)

 

"Valami elkezdődik..."

Ahol látszólag minden véget ér, ott kezdődik el valami egészen új minőség. Egy spanyol mondás szerint: „Azok is vagyunk, amit elveszítettünk”. Hogyan újulhat meg az ember? Milyen továbbvivő utakat kínálnak fel az életünkben megtapasztalt nehézségek, a legnagyobb veszteségek? Jóvá lehet-e tenni, ami rossz? A filmklub első öt filmje lehetséges válaszokat és újabb kérdéseket tesz fel ezzel kapcsolatban; ami biztosnak látszik: valami elkezdődik…
A filmek együttesen is egy ívet alkotnak: felütés, részletezés, majd szimbolikus összefoglalás. Jó, ha láthatóvá válik ez a folyamat, de egy-egy mozaikkocka is tükrözhet teljességet.

 

(A város déli részén, a Jáki út és a Brenner Tóbiás körút kereszteződésénél található a Szent Kvirin Plébániatemplom, 50 méterrel odébb pedig, a Táncsics Mihály és a Dudás József utca találkozásánál a rendház bejárata. Használjátok a kapucsengőt!)

 

Szalézi Filmklub, 5. vetítés: Tavasz, Nyár, Ősz, Tél …  és Tavasz