kép kép kép kép

Don Bosco musical

feb. 7-én 18.00

Eseményeink

(Színek: saját külső)

Jelenleg nincs megjeleníthető aktuális esemény.

Statisztika

2019. 10. 22. 01:24
Látogatók:
Ma: 98
E hónapban: 1347
Összesen: 604141
Oldal-megtekintések:
Ma: 100
E hónapban: 2015
Összesen: 1050779
Utolsó látogatás:
2019. 10. 22. 01:23
Újratöltve - Tavaszi-Nyári Szalézi Filmklub, 6. vetítés: Amadeus

2011. június 8. szerda 18:30

Szeretettel hívjuk és várjuk az érdeklődőket a Szalézi Filmklub tavaszi-nyári ciklusának hatodik vetítési alkalmára, majd az azt követő beszélgetésre rendházunk alagsorába! (Elsősorban felnőttek ill. felnőtt fiatalok részvételét javasoljuk.)

Kérjük, a beszélgetéssel egybekötött agapét kis hozott harapnivalóval támogassátok!

(A tavaszi-nyári vetítési blokk filmjeinek összefűzési tematikája legalul olvasható.)


Szalézi Filmklub, Tavaszi-nyári ciklus:


A 7 főbűn

Mottó: „Cave cave Deus videt” (Vigyázz, vigyázz, Isten lát!)

 

Hieronymus Bosch a hét főbűnről és a négy végső dologról készült festménye óta, vagyis a késő középkor egyházának és világának kihívásokkal és konfliktusokkal terhes időszakától fogva változatlanul figyelmeztet az egyház a hét főbűn csapdájára, bármennyire is mutatkozik szándék azok átpszichologizálására vagy megváltoztatására. Ezek a bűnök gyökerükben egytől-egyig mély emberi igényeket és vágyakat rejtenek. Mégis: mikor mondhatjuk, vagy érezhetjük úgy, hogy már eltorzult bennünk az a törekvés, amely eredetileg jó volt? Lehet-e erről objektívan beszélgetni, meglátásainkkal gazdagítani egymást a lelki életben? Erre hívunk Titeket! Jöjjetek, és meglátjátok! A szíveteket hozzátok!

 

(A város déli részén, a Jáki út és a Brenner Tóbiás körút kereszteződésénél található a Szent Kvirin Plébániatemplom, 50 méterrel odébb pedig, a Táncsics Mihály és a Dudás József utca találkozásánál a rendház bejárata. Használjátok a kapucsengőt!)