kép kép kép kép

Don Bosco musical

feb. 7-én 18.00

Eseményeink

(Színek: saját külső)

Jelenleg nincs megjeleníthető aktuális esemény.

Statisztika

2019. 10. 22. 01:01
Látogatók:
Ma: 6
E hónapban: 1255
Összesen: 604049
Oldal-megtekintések:
Ma: 8
E hónapban: 1923
Összesen: 1050687
Utolsó látogatás:
2019. 10. 22. 01:00
22. SzombSzali Nyári Oratórium - 7.nap: Az igazság útjain...

2014. július 1. kedd 08:00

Mai mottó: "Az igazság és az egyenes lelkület megalapozza jóságod!"
A gyerekeknek ma az őszinteségről és a hazugságról beszélünk, kiemelten a játék, a versenyek, a kirándulás során, evés közben stb. A hazugság tragikus dolog, de amúgy is: a végső igazságot és Istent úgysem lehet becsapni, és végül az ember a saját magyarázkodásainak csapdájába esik, szövevényeibe bonyolódik. A hazugság sokszor menekülés a felelősség elől, pedig épp ez ad erőt az élethez. Az igaz embernek nincs mitől tartania: az igazság ugyanis valóban szabaddá tesz! A gyerekeket rá kell vezetnünk az igazmondás súlyára, értékére!

Don Bosco mondta: „Amikor játszotok, társalogtok vagy szórakoztok, emeljétek szíveteket Istenhez, neki ajánlva mindent!”

Gondoljuk meg: egy szerény képességű, alázatos és erényes ember sokkal több jót tesz, mint egy büszke és okos. Az engedelmes fiúból szent - igaz - ember válhat, az engedetlen pedig a lejtő útjára lép. (Pl. a tékozló fiú egyszemélyben.) Mivel az imádságos Isten-kapcsolat is igazzá tesz, minden gyermeknek javasolhatjuk, hogy rendszeresen imádkozzon (pl. szüleiért), hogy Isten segítségében részesítse.

 

Napi erény: őszinteség, engedelmesség

 

Ma a kiemelt programjaink között sorversenyek, lovaglás lesz, ill. délután eljön hozzánk Lendvai Zoltán, rédicsi plébános, akit ország-világ leginkább "a gördeszkás pap"-ként ismer. Íme, egy nagyon népszerű videó róla.