kép kép kép kép

Don Bosco musical

feb. 7-én 18.00

Eseményeink

(Színek: saját külső)

Jelenleg nincs megjeleníthető aktuális esemény.

Statisztika

2019. 06. 19. 15:21
Látogatók:
Ma: 117
E hónapban: 2417
Összesen: 593148
Oldal-megtekintések:
Ma: 172
E hónapban: 10310
Összesen: 1020888
Utolsó látogatás:
2019. 06. 19. 15:21
Az előzmények

Emlékeztetőül: egy lelkes, hűséges és szerény hívünk adománya tette lehetővé, hogy - szándéka szerint - a templom javára valami szép és lélekemelő mű jöhessen létre, amit ő falra elkészített festményekben határozott meg. Még Andrásfalvy János atya kezdte el egy festménypályázat alapjainak kidolgozását. Ezt - immár P. Csány Péter gondozásában - egy hosszabb folyamat követte: töprengés, szaktanácskérés, tapasztalatszerzés, finomítások, majd végül februárra tettük nyilvánossá országosan pályázatunkat: két hatalmas, Don Bosco életét megjelenítő, egyenként kb. 20 m2 méretű festmény (keretes kép vagy falfestmény, ún. secco) megfestésére. A téma mellett lényeges szempontként adtuk meg a meglévő Radnóti-Kovács Árpád festménnyel való szín- és képi harmóniát, a Don Bosco-i és a katolikus lelkiségnek autentikus megjelenítését, a művek tanítói jelentőségét ill. a művész alkotói és művészi előéletét is.

 

Az idők múlásával és a visszejelzések gyarapodásával fokozatosan rá kellett ébrednünk: hatalmas és párját ritkító akcióról van szó, és nemcsak a megrendelt festmény mérete, hanem pályázatunk mindenki számára nyitott jellege miatt is. Ez nagy ritkaság a mai egyházban... de - utólag jöttünk rá - beszél egyben a szalézi nyitottságról. Az esemény hatalmas jelentőségét támasztja alá, hogy három héten belül 27 festőművész jelezte az ország több részéről, hogy indul a pályázaton, és a szeptemberi határidő lejártáig megalkotja tervét - mit, milyen technikával és mennyiért festene meg az adott falfelületekre. Az idő rohanása és a feladat bonyolultsága végül alaposan megrostálta a pályázók számát, de az egy héttel kibővített határidő lejártáig így is 15 kompozíció tervét kaptuk kézhez.

 

Ezúttal is kérem a kedves olvasó imáját, hogy a legjobb tervekből tényleg maradandó, lelket emelő művészeti alkotások jöhessenek létre a magyar szalézi jubileumi évre, 2013-ra.

0 hozzászólás.

Mielőtt az elküldés gombra kattint, kérjük ellenőrizze, hogy minden mezőt kitöltött-e! Minden mező kötelezően kitöltendő, de az e-mail cím nem fog megjelenni a hozzászólásoknál.

Kérem, írja be a képen látható művelet eredményét:

Kérem, írja be a képen látható művelet eredményét. =