kép kép kép kép

Tábor-jelentkezés

máj. 26-án 10.00

Eseményeink

(Színek: saját külső)

Jelenleg nincs megjeleníthető aktuális esemény.

Statisztika

2018. 12. 11. 13:07
Látogatók:
Ma: 129
E hónapban: 2039
Összesen: 424793
Oldal-megtekintések:
Ma: 138
E hónapban: 8780
Összesen: 793886
Utolsó látogatás:
2018. 12. 11. 13:04
Célok és eredmények Mária fénylő útján...

2010. december 7. kedd 10:28

Habár a Boldogságos Szűz Anya szeplőtelenül fogantatását (tehát hogy ő maga megfogantatásától, tehát lététől kezdve bűntől mentes) az egyház több korabeli írás tanúsága szerint ősidők óta vallja és hirdeti, a dogmát IX. Pius pápa csak 1854. december 8-án hirdette ki nyilvánosan és ünnepélyesen. A hitletétemény végső megszilárdítása volt már, amikor Lourdes-ban négy évvel később a kis Bernadettnek megjelenő Szent Szűz így mutatkozott be: "Én vagyok a Szeplőtelen Fogantatás". Jól rímel ez a név az Isten ószövetségi nevére: Jahve - "én vagyok, aki VAN". Szűz Mária létének lényege tehát a szeplőtelenség, a tisztaság, a romlatlanság!

Az egyház eme jelentős eseménye Don Bosco alapítónk szívét is mélyen megérintette, hiszen neki is és nevelési módszerének egyik alapköve a gyermeki ártatlanság és tisztaság ápolása, lelki alapokra való helyezése! Három napon keresztül készültünk esti gyertyafényes imabarangolással arra, hogy valamit megsejtsünk az ünnep szalézi olvasatából és Don Bosco lelkiségéből. Amilyen mértékben alapító atyánk rátalált legközvetlenebb munkatársára és tanácsadójára, úgy hatotta át egész életét a vele való kapcsolat, majd fokozottan az általa szinte már "gyógyítóan szeretett" rábízottai életét is. Ez a természetfeletti erőből forrásozó tisztaság hatása, ami a lélek tisztaságát feltételezi, de meggyőződésem szerint eredményezi is.

Az első napon - a Szent Miklóssal való találkozástól bátorítva és lelkesítve - 16-an indultunk útnak lobogó gyertyákkal: imádkozva és énekelve jutottunk el a végső áldásra a Kálvária lábánál álló több száz éves Szent Szűz szoborhoz. Közös teázással zártuk a lelkileg is jól sikerült napot. A második nap kevesebben voltunk, de épp megfelelő számban ahhoz, hogy aktuális oratóriumi problémáinkat konkretizálva és kibeszélve tárjuk azokat a Szeplőtelen Szűz elé.

A triduum-séta harmadik napja érdekes tapasztalatot hozott. A hirdetésben sejtelmesen így serkentettem ifjainkat szó szerint: "Ugye, velünk lépdelsz majd ezeken a szép és bensőséges adventi estéken? Nem maradunk magunkra, valaki még ott lesz velünk!" Nem is sejtettem, hogy ez többszörös értelemben is igaz lesz. Gyertyával és imádkozva vonultunk heten célpontunk elé. Velünk szembe jött két nyurga fiatal fiú és egy alacsonyabb lány walkmanos fülhallgatóval fülében. Spontán gondolattal megkérdeztem őket: Nem jöttök velünk? Szemlátomást meglepődtek, de mentek tovább, meglepetten nevetgéltek. 5 másodperc sem telt el, mire a lány hirtelen visszafordult, és határozottan jelentette ki: "Én jövök." És csatlakozott hozzánk. A láthatóan meglepett fiúk még próbálták lebeszélni őt szándékáról, de a lány hajthatatlannak és határozottnak bizonyult. (Őszintén szólva magam is meglepődtem.) Valaki hirtelen és váratlanul "még ott lett velünk". Tünde, mint kiderült, 18 éves, elmondta, hogy kiért imádkozna, kivette füléből a fülhallgatót, és természetességgel rebegte velünk az imát. Az áldásra még egy animátorunk ért utol minket, majd hazakísértük Tündét a kollégiumig. Örömmel fogadta a meghívást, hogy maradjon meg a kapcsolat az oratóriummal. Címeket cseréltünk.

Szóval VALAKI ott volt velünk. Mi pedig hangolódunk, készülünk az Ő nagy ünnepére!

0 hozzászólás.

Mielőtt az elküldés gombra kattint, kérjük ellenőrizze, hogy minden mezőt kitöltött-e! Minden mező kötelezően kitöltendő, de az e-mail cím nem fog megjelenni a hozzászólásoknál.

Kérem, írja be a képen látható művelet eredményét:

Kérem, írja be a képen látható művelet eredményét. =