kép kép kép kép

Tábor-jelentkezés

máj. 26-án 10.00

Eseményeink

(Színek: saját külső)

Jelenleg nincs megjeleníthető aktuális esemény.

Statisztika

2018. 12. 11. 12:31
Látogatók:
Ma: 52
E hónapban: 1962
Összesen: 424716
Oldal-megtekintések:
Ma: 61
E hónapban: 8703
Összesen: 793809
Utolsó látogatás:
2018. 12. 11. 12:24
Pásztorjáték egyénies és helyi bekötődéssel

2010. december 29. szerda 23:36

Pásztorjátékunk, ahogy helyben mondják, "Jézuska-várásunk" idén is egészen új és sajátságos volt, de elmondhatjuk: értékes színpadi jelenet volt. Mivel az előadás jól sikerült, értéket sikerült átadnia, ismét elmondható, hogy az előkészület nehézségeit és nyügeit is érdemes volt vállalni. Oratóriumunk tényleges főcsarvagói - nem kis nehézségek árán - végül maguk is eljutottak Betlehembe, és bennük is (remélhetőleg ténylegesen) bekövetkezett bizonyos lelki átalakulás. A játékszín háttérképe - ez alkalommal egy sivatagos táj a céltudatosan vándorló szent párral - erre az alkalomra is egyedileg, saját ihletből készült el Pados Miklós testvérünk keze munkájából. Miklós és Horváth Laci szerkesztette a darab dramaturgiáját olyanná, hogy az Isten-gyermek születésének hiteles története, így az idei pásztorjáték fonalai egészen a Táncsics Mihály-utcai szalézi rendházig érjenek. Bizony a darabban mi, a hívek és ünneplők, de a szereplők sem csupán nézők vagyunk. A történet bizonyos értelemben rólunk szól. Mondhatom, nekünk szereplőknek is külön manőver, de személyes élmény is volt azt belülről is magunkévá tenni.

A szombathelyi szalézi pásztorjáték mindmáig nagy érdeklődésre tart számot, és jó alkalom, hogy elgondolkodtasson a szent történetről úgy, mintha ma és velünk történne. Az 50 perces előadást szervesen egészítette ki az ünnepi szeretetlakoma (agapé): mikor máskor, ha nem ezen az elmélkedős, misztikus estén, egy elgondolkodtató és titkokat láttatni kívánó előadás után? 

 

Köszönjük a gazdagító előadást a szereplőknek (és türelmes szüleiknek), előkészítőknek ill. a technikusoknak, és köszönjük az érdeklődőknek!

 

A képeket lásd a képgalériában!

0 hozzászólás.

Mielőtt az elküldés gombra kattint, kérjük ellenőrizze, hogy minden mezőt kitöltött-e! Minden mező kötelezően kitöltendő, de az e-mail cím nem fog megjelenni a hozzászólásoknál.

Kérem, írja be a képen látható művelet eredményét:

Kérem, írja be a képen látható művelet eredményét. =