kép kép kép kép

Don Bosco musical

feb. 7-én 18.00

Eseményeink

(Színek: saját külső)

Jelenleg nincs megjeleníthető aktuális esemény.

Statisztika

2019. 11. 12. 08:52
Látogatók:
Ma: 35
E hónapban: 948
Összesen: 605878
Oldal-megtekintések:
Ma: 35
E hónapban: 1358
Összesen: 1053293
Utolsó látogatás:
2019. 11. 12. 08:52
Egy hosszú hét vége: táborzárásra rendfőnöki villámlátogatás

2011. július 10. vasárnap 23:05

A péntek a nyári táborok legbonyolultabb és egyben legeseménydúsabb napja, mint ez a legutóbbi is csodálatos nap volt: nemcsak, hogy a gálaműsor visszakerült a legmegfelelőbb napra, hanem kicsivel később már a tűz is lobogott, hogy közel 70 kisebb-nagyobb embernek adjon "ételadó meleget". A jó hangulatú délután és hosszúra nyúlt este betetőzéseként este 10-re szalézi ministránstáborból érkező csapatunk is megérkezett a városi pályaudvarra. Elébük mentem. Amint észrevettek, azonnal harsány lelkesedéssel ordították, hogy - eőször az évek során - harmadikok lettek a versenyben, majd azon melegében és kicsattanó lelkesedéssel rázendítettek a szombathelyi tábori csatakiáltásra, fittyet hányva a lassan beálló szombathelyi éjszakára.

Ez az este is éjjel zárult, hosszabb pihenésre azonban nem maradt lehetőség, mert másnap reggel fél 7-től már útra is keltünk Budapestre, ahol meglepetésszerű és igen megtisztelő rendtársi találkozó várt ránk: rendfőnökünk, Don Pascual Chávez, helyettese, Don Bregolin és a regionális, Don Marek érkezett tartományunk vendégségébe. Szalézi legfőbb elöljáró, azaz a rendfőnök kb. 10 évente látogat meg egy-egy tartományt. Az újrakezdés óta először Don Viganó személyében 1991. szeptemberében érkezett hazánkba rendfőnök, majd maga, a mexikói származású Don Chávez jött 2003. októberében. A következő hivatalos látogatást 2013. októberében kapjuk tőle. Most gyors és rendkívüli látogatásra érkezett hozzánk.

Minden "hadra fogható" rendtárs jelen volt a meghitt találkozón. Komoly lelki és szalézias továbbképzésnek beillő, háromnegyed órás bevezetőjében megerősítette a rendi előljáróság belénk vetett bizalmát, majd egyes felszólalásokra, kérdésekre nyílt lehetőség, amelyet Don Pascual részleteiben válaszolt meg. A találkozót szentmise és agapé zárta le, utóbbit azonban mi szombathelyiek nem várhattuk meg, hiszen 4 órakor már (majd kevéssel később még egy) esketői kötelesség várt bennünket ezen az egyébként telt napon.

Ha ugyan fáradtan, és odavissza sietős 6 órát utazva, de komoly lelki és testvéri megerősítéssel tértünk vissza Szombathelyre a hosszú hét vége lezárására.

 

 

0 hozzászólás.

Mielőtt az elküldés gombra kattint, kérjük ellenőrizze, hogy minden mezőt kitöltött-e! Minden mező kötelezően kitöltendő, de az e-mail cím nem fog megjelenni a hozzászólásoknál.

Kérem, írja be a képen látható művelet eredményét:

Kérem, írja be a képen látható művelet eredményét. =