kép kép kép kép

Don Bosco musical

feb. 7-én 18.00

Eseményeink

(Színek: saját külső)

Jelenleg nincs megjeleníthető aktuális esemény.

Statisztika

2019. 11. 12. 09:20
Látogatók:
Ma: 47
E hónapban: 960
Összesen: 605890
Oldal-megtekintések:
Ma: 47
E hónapban: 1370
Összesen: 1053305
Utolsó látogatás:
2019. 11. 12. 09:17
Felejthetetlen szép emlék marad a szombathelyi országos Don Bosco-ünnep

2012. február 5. vasárnap 18:30

Mi, magyar szaléziak minden évben országosan is megünnepeljük drága rendalapítónk, Bosco Szent János január 31-i ünnepét, de ennek első alkalommal voltunk mi, a szombathelyi szalézi rendház és plébánia a házigazdái. Az ünnep megszervezése és lebonyolítása - nem utolsó sorban a tartományban bekövetkező váratlan események miatt - szinte teljes egészében helyi intézményünkre hárult, természetesen a tartomány képviseletében. Mi magunk komplett műsorral és hosszas szervezéssel készültünk, és természetesen előzetesen országosan hívtunk és vártunk vendégeket: az eseményre összesen 230 meghívót bocsátottunk ki és küldtünk szét intézményünkből. Az utolsó napokban aztán olyan jóleső, békés izgalommal számoltunk vissza, hogy bármikor azonnal kezdhettük is volna az ünnepet.

Már előző nap rendtársi, testvéri vendéglátó közösségben részesítettük korábban érkező házi vendégeinket, a jeles napon viszont gyakorlatilag megtelt hatalmas templomunk a kb. 450-500 hívővel. Az ünnepség díszvendége és szónoka az egyébként szlovén szalézi szerzetes, Msgr. Stanislav Hočevar belgrádi érsek maga is közvetlen szavakkal adózott Don Bosco igazán színes alakja és sokrétű lelkisége előtt. Egy olyan korszerű keresztény lelkületet mutatott fel benne, aki kora egyházának túlzott törvény-hangsúlyozása ellenében egyszerű, gyakorlatias, mélyhitű, szívpárti és tettre kész lelkületű egyházfi és pedagógus volt ott és akkor, amikor fiatalok lelkének, életének, reményének megmentéséről volt szó. A szentmise keretében került sor két tartományi díj átadására is: a díjakat egy-egy szombathelyi munkatársunk (Horváth István és Kovács Sándor) kapta évek óta nyújtott odaadó, lelkiekre épülő, önzetlen szolgálatáért.
A szentmise után Ádám László egykori alapító, templomépítő rendtársunknak állítottunk emléket rendházunk falán függő emléktáblájának megáldásával, megkoszorúzásával, majd színháztermünkben színes, amolyan "interaktív színdarab" kezdődött intézményünk történetének és helyi tevékenységünk arculatának bemutatásával. A mintegy negyven, hozzánk kötődő fiatal szereplőt felvonultató színdarabban hálával adóztunk sédeni Ambrózy Teréz bárónő emléke előtt is, aki karitatív szívének szeretetével annak idején eltökélte, hogy betelepíti a városba a szaléziakat. Emellett a templomszentelés, a feloszlatás és az 1989-es újrakezdés egy-egy humorral és érzékletes látvánnyal átszőtt, audiovizuális jelenetével idéztük fel a hálás publikum számára jelenlétünk gazdag történetét és talán némiképp eddigi és mai létjogosultságunkat.

Az ünnepi műsort a rendház alagsorában széleskörű vendéglátás követte. E sorok írója, aki házigazdaként az előkészületeket és a lebonyolítást az igen lelkes és tevékeny egyházközségi és karitász-tagjainkkal, munkatársainkkal és animátorainkkal igyekezett koordinálni, rengeteg dicséretet, elismerést és gratulációt kapott nemcsak az intézmény, de úgy gondolom, városunk dicsőségére is.

 

Több kép a képgalériában, v. az alábbi képre kattintva:

 

 

 

Egyetlen kérdés maradt már csak hátra: hogyan érezték kedves vendégeink magukat nálunk?

Szívesen vesszük alább be- és megjegyzéseiket!

 

1 hozzászólás.

  • Mezey Klára 2012. febr. 7. 00:28

    A figyelmes, meleg baráti fogadtatás, a lelket gyönyörködtető szentmise,a történet minden részletét, ha pillanatra is, de gondosan beleszőve a színdarabba,a korhű kellékek, kosztűmök,és nem utolsó sorban az agapé azt mutatta, hogy MINDEN KÖZREMŰKÖDŐ a szívét adta ebbe a rendezvénybe!Köszönet mindenért mindenkinek, de első sorban hála a Jóistennek, hogy ottlehettem!

Mielőtt az elküldés gombra kattint, kérjük ellenőrizze, hogy minden mezőt kitöltött-e! Minden mező kötelezően kitöltendő, de az e-mail cím nem fog megjelenni a hozzászólásoknál.

Kérem, írja be a képen látható művelet eredményét:

Kérem, írja be a képen látható művelet eredményét. =