kép kép kép kép

Don Bosco musical

feb. 7-én 18.00

Eseményeink

(Színek: saját külső)

Jelenleg nincs megjeleníthető aktuális esemény.

Statisztika

2019. 11. 12. 09:15
Látogatók:
Ma: 45
E hónapban: 958
Összesen: 605888
Oldal-megtekintések:
Ma: 45
E hónapban: 1368
Összesen: 1053303
Utolsó látogatás:
2019. 11. 12. 09:14
Új magyar szalézi tartományfőnök kerestetik

2012. február 14. kedd 19:23

Havasi József atya 19 évnyi kitartó és kemény tartományfőnöki munka után 2007-ben köszönt el a tartományfőnöki tisztségtől. Az őt követő belga szalézi, P. Van Hecke két évig vitte tovább a tisztséget, majd átadta tartományunk misszionáriusának, az indiai származású Simon atyának. P. Simon másfél éves kormányzás után súlyos betegsége és adminisztrációs nehézségek miatt hosszúra nyúlt indiai tartózkodása alatt most januárban kérte felmentését a tisztség alól. A Havasi atya visszavonulása óta eltelt időben tehát immár harmadszor keressük utódját. A választásra, ami tulajdonképpen inkább javaslat (egyfajta szavazás), és ezért inkább konzultációnak hívjuk, jelentősége miatt a tartomány minden "mozgatható" tagja eljön, rendi előljárónk, Don Pascual Chávez pedig képviselője, Don Marek Chrzan által veszi ki részét a tartomány számára fontos eseményből.

Fontos és testvéries találkozó ez, érezzük súlyát valahányszor. A Lélek adományai megkülönböztetésének finom közösségi folyamata (discertimento), de egyben művészete is! Imádkozva kérjük segítségét, majd elkezdjük objektíven elemezni tartományunk mai állapotát, helyzetünket, benne speciális, testreszabott problémáinkat és a meglévő lelki-lelkipásztori szükségleteinket. Ez nem utolsó sorban már a leendő tartományfőnök számára is jó segítség. Ekkor már előjönnek olyan tulajdonságok, amikkel a jelölendőnek jó lenne rendelkeznie. Ezután kiscsoportos beszélgetésben osztjuk meg személyes véleményeinket, gondolatainkat, ötleteinket, majd a nagyplénum előtt folytatjuk a szűkítést, míg végül eljutunk a lehetséges jelöltekhez. A napot lezáró közösségi eucharisztia nagyon sokszínű közösségi funkciót hordoz: bűnbánat, hálaadás, kérés a karizmák irányában, ill. ahányan vagyunk, annyifélét.

A döntés aztán minden rendtárs személyes szavazatainak mérlegelésével az egyetemes tanács hatóköre. Eredmény pedig csak jónéhány hét múlva várható.

1 hozzászólás.

  • Lengyel Ferencné 2012. febr. 16. 12:04

    Szomorúság tölti be szívemet Simon atya betegsége miatt. Nem tudtam róla. A mai Szentségimádási órán és minden imámban kérem a Szűzanya közbenjárását gyógyulásáért, a szalézi testvérekre pedig a Szentlélek ajándékait.

Mielőtt az elküldés gombra kattint, kérjük ellenőrizze, hogy minden mezőt kitöltött-e! Minden mező kötelezően kitöltendő, de az e-mail cím nem fog megjelenni a hozzászólásoknál.

Kérem, írja be a képen látható művelet eredményét:

Kérem, írja be a képen látható művelet eredményét. =