kép kép kép kép

Don Bosco musical

feb. 7-én 18.00

Eseményeink

(Színek: saját külső)

Jelenleg nincs megjeleníthető aktuális esemény.

Statisztika

2019. 11. 13. 06:25
Látogatók:
Ma: 47
E hónapban: 1080
Összesen: 606010
Oldal-megtekintések:
Ma: 66
E hónapban: 1529
Összesen: 1053464
Utolsó látogatás:
2019. 11. 13. 06:24
Bősze József atya, helyi közösségünk tagja, 88 éves

2012. február 15. szerda 11:52

1991-ben új novíciusként ismerhettük meg Bősze József atyát: az akkor visszakapott, romos épület és az újra megalakuló szalézi közösség első igazgatójaként, ill. a Szent Kvirin templom és fíliái plébánosaként igen dolgos, határozott, kemény, máskor meg végsőkig lágy szívű személyiség rajzolódott ki előttünk. Előzőleg az egyházmegyébe tartozó Letenyéről tértek vissza első hívásra a rend keretébe Anni nénivel. Vele és az ő idejében indultak meg szombathelyi intézményünk épületének állagmegóvási, felújítási-átalakítási munkálatai. Az ő irányításával épült az új novíciátus épülete, később az újperinti templom is. Egyfajta közösségi és intézményi konszolidáló-stabilizációs funkciót látott el helyben, Újperinten és Sorokmajorban, és vezetésével vált számunkra lakhatóvá a hatalmas, a kiköltözők által gondosan kiürített, és - többször éreztük úgy, mintha tudatossággal - leamortizált kollégium- és színházépület. Jellegzetesen vitte fel sokszor öblös hangját sérelmezett társadalmi igazságtalanságok említésekor, vagy épp a célból, hogy az átlagosnál is nagyobb erőkifejtésre ösztökéljen bennünket, a bizonyos értelemben "ugartörő" (mert első generációs) novíciusokat. Máskor, főképp prédikációs elmélkedéseiben érzékenyült el oly mértékben, hogy kavargó érzelmekkel teljes szüneteket kellett beiktatni. Egy biztos: számunkra úgy tűnt, hogy mindig tudta, mit kell tennie.

Rendházunkban a kezdeti betelepülés óta eltelt 23 évben nagy volt a jövés-menés: kedves emlékű rendtársaink közül páran más intézménybe, többen pedig "más világra" távoztak. Mostanra, a 2012-es évben Bősze József atya személye vált a ház, a helyi új megtelepedés folyamatosságát biztosító és jelképező alakjává.
Most, február 9-én együtt ünnepeltük kis közösségünkkel 88. születésnapját! Anni néni fejedelmi vacsorát készített nekünk eredeti és friss vashosszúfalui termékekből. Meghitt, igazi közösségi ünnepi este volt. 

Az ünnepelt szavait idézem: "Kedves Rendtársaim! Ez egyben az utolsó (értsd: születésnap). Mindent a jó Isten kezébe helyeztem."

Kedves József Atya! Ebben az egy kérdésben ne legyen (még) igazad, de megköszönjük mindazt a jót, amit elkötelezetten tettél a szombathelyi szalézi tevékenység megalapozásáért és korodat meghazudtoló lelkes lelkipásztori odaadásodért, amellyel első szóra bármikor kész vagy támogatni, kisegíteni bennünket! Isten éltessen Téged akarata szerint még hosszan kegyelmével!

 

2 hozzászólás.

  • Egyházközség 2012. febr. 17. 14:23

    Kedves Bősze Atya! Köszönjük munkáját,születésnapja alkalmából gratulálunk. Isten éltesse sokáig! Egyházközségünk nevében: Ágh Ernő világi elnők.

  • Sorokmajori hívek 2012. febr. 15. 21:43

    Kedves Bősze Atya! A sorokmajori hívek nevében szeretnénk köszönteni Önt, születésnapja alkalmából. Ezúttal szeretnénk megköszönni mindazt, amit értünk tett - Ön nélkül teljesen elvesztünk volna! Köszönjük szeretetteljes szavait, áldozatos munkáját, amivel felépítette templomunkat és felélesztette a hitéletet községünkben. Az Isten áldása kísérje továbbra is életében!

Mielőtt az elküldés gombra kattint, kérjük ellenőrizze, hogy minden mezőt kitöltött-e! Minden mező kötelezően kitöltendő, de az e-mail cím nem fog megjelenni a hozzászólásoknál.

Kérem, írja be a képen látható művelet eredményét:

Kérem, írja be a képen látható művelet eredményét. =