kép kép kép kép

Don Bosco musical

feb. 7-én 18.00

Eseményeink

(Színek: saját külső)

Jelenleg nincs megjeleníthető aktuális esemény.

Statisztika

2019. 11. 12. 08:51
Látogatók:
Ma: 22
E hónapban: 935
Összesen: 605865
Oldal-megtekintések:
Ma: 22
E hónapban: 1345
Összesen: 1053280
Utolsó látogatás:
2019. 11. 12. 08:51
Oratóriumunk közössége Szent Kvirin-színdarabbal szerepel a XV. Savaria Történelmi Karnevál zárónapján!

2014. augusztus 21. csütörtök 23:15

Meg kell vallanom, ittlétem öt évének egyik legnagyobb megtiszteltetése és kiemelkedő eseménye, hogy immár a város (és "világ") színe előtt adhatjuk elő oratorista ifjaink és felnőtt híveink közösségével városunk vértanú szentjének, Szent Kvirin püspöknek életét és mártíromságát. A színmű, miközben egy hiteles pannóniai keresztény hitvalló élettörténetet mutat be, számos mélyenszántó tartalommal, átgondolnivaló értékekkel és mai üzenettel szolgálhat korunk emberének.

 

Oratóriumunk oszlopos tagjai, a Németh Gergely-Horváth László páros által színre vitt darabot egyszer már volt alkalmunk előadni, éspedig templombúcsúnk előestéjén (május 31., jelen cikk kísérő képei erről az előadásról valók); ha az időjárás miatt akkor nem is éppen úgy, ahogy előre megálmodtuk, azaz autentikus környezetben, szabadban, templomunk külső lépcsőjén, de a templomszentélyben eljátszva így is osztatlan sikert és elismerést aratott. Ennek híre kevéssel később eljutott a karnevál szervezői és a város vezetésének fülébe, aminek - és még egy pár egyeztetési alkalom - eredményeképpen adhatjuk most elő a karnevál utolsó, amolyan "csúcsnapján"! 


Erre a számunkra annyira fontos alkalomra szívesen hívunk és örömmel várunk minden érdeklődőt, barátunkat, hívőt vasárnap este fél 9-től a Művészetek Utcája színpadához (a Kossuth Lajos utcai Főposta előtt)!

 

Előadásunk a karnevál honlapján: Quirinus, a hű pásztor és hitvalló vértanú .