kép kép kép kép

Don Bosco musical

feb. 7-én 18.00

Eseményeink

(Színek: saját külső)

Jelenleg nincs megjeleníthető aktuális esemény.

Statisztika

2019. 11. 13. 06:18
Látogatók:
Ma: 44
E hónapban: 1077
Összesen: 606007
Oldal-megtekintések:
Ma: 53
E hónapban: 1516
Összesen: 1053451
Utolsó látogatás:
2019. 11. 13. 06:16
Intézményünk egykori növendéke és munkatársa, Kovács Sándor letette első szerzetesi fogadalmát

2014. szeptember 10. szerda 11:05

Sanyi, aki az alföldi Kengyelről származik, utóbbi több mint 10 évét Szombathelyen töltötte. Itt talált a keresztény hitre, így felnőttként itt is keresztelkedett meg az újperinti Segítő Szűz Mária templomban. A Szalézi Kollégium növendékeként a helyi főiskolán tanári diplomát szerzett, és több egyéb, sokak által értékelt közösségi szolgálata mellett pedagógiai és kulturális tevénységet végzett a Brenner Jánosról elnevezett püspöki általános iskolában, és ugyanígy a kollégiumban. Szombathelyi intézetünkbe ő csempészte be és tette huzamosabb időn, közel egy évtizeden keresztül életünk részévé a magyar néptánckultúrát. Az utóbbi években velünk szoros együttműködésben kapcsolódott be intézményünk munkájába, egy nehezebb időszakban pedig főanimátorként példás odaadással, szorgossággal és pontossággal segített programjaink szervezésében-lebonyolításában. Akkori egyik legközvetlenebb munkatársunkként szívesen hívtuk és fogadtuk közösségünk imaalkalmaira és családiasabb szférájába is. Ám a legörömtelibb és egyben legváratlanabb meglepetéssel akkor szolgált, amikor két évvel ezelőtt, 2012 Húsvétján diszkréten bejelentette felismerését: Don Bosco útján Isten hívását érzi, és be szeretne lépni a szalézi rendbe.


Ezt követően Sándor barátunk először jelöltként töltött el újabb pár hónapot házunkban, később Kazincbarcikán, majd 2013. szeptember 8-tól szerzetesújoncként egyéves próbaidőt töltött el Rómában a nemzetközi szalézi újoncházban (noviciátus). Itt tette le a héten Kisboldogasszony ünnepén első ideiglenes szerzetesi fogadalmát a szegénység, a tisztaság és az engedelmesség evangéliumi erényeire. Sanyi ezzel immár fogadalmas magyar szalézi szerzetessé vált. A rendfőnök jelenlétében megtartott ünnepi esemény után kis időre hazatér Magyarországra, így itt, Szombathelyen is találkozhatunk vele személyesen, mint pl. a most hétvégére szervezett évindító családi programjainkon. Október elején Rómában fogja folytatni - rövidnek egyáltalán nem mondható - útját a szerzetespapság felé, és ennek következő lépéseként megkezdi filozófiai tanulmányait a római Szalézi Pápai Egyetemen, az UPS-on.
Kísérjük őt imáinkkal: Isten vezérelje képzésének most kiteljesedő útján és hivatása kibontakozásában!


(Az alsó kép 2012-ben, az akkor 88 éves Bősze József szalézi atya szűk családi körben házi kápolnánkban ünnepelt gyémántmiséjén készült.)