kép kép kép kép

Don Bosco musical

feb. 7-én 18.00

Eseményeink

(Színek: saját külső)

Jelenleg nincs megjeleníthető aktuális esemény.

Statisztika

2019. 11. 13. 05:10
Látogatók:
Ma: 20
E hónapban: 1053
Összesen: 605983
Oldal-megtekintések:
Ma: 29
E hónapban: 1492
Összesen: 1053427
Utolsó látogatás:
2019. 11. 13. 05:10
Duplán nyertük a XIII. Szalézi Focikupát

2014. szeptember 30. kedd 10:37

Tizenharmadik alkalommal került sor a Szalézi Focikupára, amelyet - tudtunkkal - még rendtársunk, Márkus Zoli atya alapított. Idén, saját pályáink megszűntével, újra az eredeti helyszínen, a Szombathely/Petőfitelep-i tűzoltó sportpályán. Az időpont nem volt annyira hagyományos, hiszen az esemény tudtommal alapítása óta egy nyár közepi hétvégén volt, ahol amúgy a legnagyobb a kánikula és épp a nyári tábor dolgos napjai után keresünk mindig egy kis pihenést. Úgyhogy megokoltnak tartható, ha most koraőszi időpontot javasolt Gábor atya, az idei főszervező.
Az amúgy is hónapok óta kiismerhetetlen időjárástól nem vártunk többet, csak egy kis indiánnyár-szerű pár órát. Végül megkaptuk, de feltételesen. Ha az előzmények nem is voltak túl jók, hiszen egész éjszaka folyamatosan szitált az eső, a pálya frissen nyírt, füves talaja így is játékra alkalmas volt. Közbe-közbe a nap is bontogatta sugarát, hogy valamiféle nyári kárpótlást kaphassunk. Újperinti és sorokmajori szorgos önkéntes-segítők serénykedtek, hogy a nap jól sikerüljön, minden a helyére kerüljön. Izgalmas várakozásunk az érkező csapatok számát találgatja: vajon hányan hallják meg az új kiírást, amit a szájpropaganda miatt már plakátolni sem kell a város különböző részein. Három kamasz és öt felnőttcsapat érkezett. Minden korosztály körmérkőzéseket játszott egymással, ami végül - nem épp gáláns módon, viszont nagy és viszonylag sportszerű küzdelemben - a két szalézi házigazda csapat sikerét hozta, így a vándorkupa egy évig a mi vitrinünket (szekrénytetejünket) díszítheti. Az igazi házigazdának - a helyi sorokmajori hívek mellett - azonban Gábor atya számított, aki a háttérben kedélyes és szívélyes módon pótolgatta az itt-ott fellépő problémákat, így gördülékennyé téve a délután kettő óráig le is zajló eseményt. Megköszönjük immár hűséges spori-segítőink, Barók Pista bácsi és Kovács Attila működését is!
Természetesen minden évben tapasztalatokkal leszünk gazdagabbak, amit a következő évi szervezésben kell figyelembe vennünk, így a torna missziós, lelkiségi és közösségi sportélményeinket gazdagító jellegét is.