kép kép kép kép

Don Bosco musical

feb. 7-én 18.00

Eseményeink

(Színek: saját külső)

Jelenleg nincs megjeleníthető aktuális esemény.

Statisztika

2020. 04. 05. 10:58
Látogatók:
Ma: 52
E hónapban: 227
Összesen: 623567
Oldal-megtekintések:
Ma: 73
E hónapban: 301
Összesen: 1084995
Utolsó látogatás:
2020. 04. 05. 10:55
Modern misszió: reppelő szalézi szerzetesek

2016. január 27. szerda 22:23

Két amerikai szalézi szerzetesnövendék a hip-hop zenét használja fel az evangélium terjesztésére a fiatalok körében New York utcáin. Steve DeMaio és Steve Eguino testvér, más néven a Bosco Boys videóklipet is készített „Ki mondja, hogy nem lehetsz szent?" címmel.


A testvérek a formációs tanulmányaikat végzik, hogy szalézi papok legyenek. Mindketten a zene lelkes szerelmesei, és az a céljuk, hogy a zenét használják fel arra, hogy megosszák az evangéliumot és hitüket a fiatalok és a családok között.
A duó videóklipjén keresztül megmutatja, hogy mit is jelent szentnek lenni a mai világban. New York utcáit járják, és azt kérdezik: „Ki mondta, hogy te nem lehetsz szent?” – így mutatnak rá a lényegre, hogy a mindennapi élet is lehet a szentség útja. „Tarts ki, érd el, amit akarsz. Ha úgy érzed, hogy padlón vagy, akkor meg kell újulnod” – énekelik. „Az élet egy utazás, ne legyél csak átutazó.” Majd később azt mondják: „Létezik mindennapi szentség. Tudom, és be is tudom bizonyítani. Iskolába jársz, templomba jársz, vacsorát főzöl… ez visz fel. Tanár vagy, anya vagy – ez visz fel.”

Miután felteszik a papi gallért, csatlakoznak a gyerekekhez, kosárlabdáznak, mint ők és együtt énekelik: "Szent akarok lenni".

Az együttes fellépéseket tart iskolákban, főiskolákon, ahol nem csak énekelnek, hanem a hitükről, Istenről és a fiatalokat érdeklő aktuális témákról beszélnek. Steve Eguino testvért tavaly a fiatalok megválasztották az év katolikus hipszterének. (Forrás: www.szaleziak.hu )

A videóklip innen nézhető meg.

 

Két rövidklip róluk:

egy koncertfelvétel töredékkel és akció közben ifjak gyűrűjében.