kép kép kép kép

Don Bosco musical

feb. 7-én 18.00

Eseményeink

(Színek: saját külső)

Jelenleg nincs megjeleníthető aktuális esemény.

Statisztika

2019. 04. 21. 10:49
Látogatók:
Ma: 95
E hónapban: 141428
Összesen: 585161
Oldal-megtekintések:
Ma: 139
E hónapban: 147531
Összesen: 993919
Utolsó látogatás:
2019. 04. 21. 10:44
3. nap 'Ilyen világot szeretnénk!' - napi erény: nagylelkűség

2014. június 25. szerda 20:03

A némileg borús idő nem akadályozott minket abban, hogy az előző két napon megtapasztalt jó hangulatú együttlétet tovább vigyük. Újra és újra hivatkozunk arra, hogy a jóságos Istentől azt kértük, hogy a tábor idejére mentesek maradjunk a nagy zuhétól. A mostani, kellemesen fúvó langy szél mégis csak egy fokkal jobb, mint az álló levegőjű hőség. Amúgy a világon védjegyeztetett szalézi rugalmasság jegyében B-tervet is tartogatunk, de ennek érvényre juttatására eddig nem volt szükség: eddig csak táboridőn kívül esett az eső, amely tudvalévő, a nyári földeknek nélkülözhetetlenül fontos. 

A reggeli imában Gábor atya Boldog Batthyány-Strattmann Lászlót idézte: azt keressük, ami másokat boldoggá tehet. Ez változtathatja a világot szebbé, megvan a nap célja, remééhetőleg a személy-személy közötti csoportfoglalkozásokban ezek elmélyülésre kerültek... Ma már frissebben szólt a táborhét indulója a birodalom zászlaja alatt. Délelőtt két csapattal indultunk két különböző helyszínre az eget kémlelni, csillagvizsgálóval. Mivel az égbolt nem volt tiszta, így az egyetem tetején található távcsőben csak a székesegyház keresztjén peckesen gyalogló hangyákat szemlélhettük. Aztán a planetáriumi csodában fél órás valóságos mese következett: a csillagképek minden formában, minden irányból, összefüggéseikben, jelentéseikben... szinte beleszédültünk a színes világmindenség őrjítő nagyságába.

Ma is hasítottak a rollerek, trambulinon ég felé repültek a gyermekek, különböző kézműves-csodák készültek, pattogott a labda a világon egyedülálló foci- és kosárpályáinkon stb. Viszont délután színes program szedte csoportokra az érdeklődőket. Végzős kozmetikus és fodrász lányok mutattak leánytáborozóinknak műhelytitkokat (eredetileg make-upról szó sem volt), akik feszült és előre ki nem számított érdeklődéssel töltötték csurig az alulméretezett termet. A másik teremben Balázs bá' a siketek jelbeszédét hozta közelebb a gyermekekhez. A rajzverseny és egyéb szabad sporteseményeken túl egy harmadik, elsősorban műszaki érdeklődésű (természetesen) fiúkból álló csoport szerény vezetésemmel a közeli BPW-gyárban tett másfél órás üzemlátogatást, amely a világ elsőszámú pótkocsitengely gyártó cégének számít, a világon szétszórva található gyárai közül pedig a szombathelyi a második legnagyobb termelő üzem a maga közel 1500 dolgozójával, tőlünk alig egy ugrásnyira. A repülőhangárnyi méretű gyár számtalan targoncájával, szupergépeivel és lüktetésével alaposan megmozgatta a növekvő agytekervények fantáziáját, ami abból is kiderült, hogy a recepcióra visszatérő, fotelbe huppanó srácok egész jó kis kérdéseket tettek fel szakértő vezetőnknek.

Visszatérésünkkor már épp táborbontásra került sor, így telt és úgy vettük ki, unalommentes nappá lett a 3. nap is.