kép kép kép kép

Don Bosco musical

feb. 7-én 18.00

Eseményeink

(Színek: saját külső)

Jelenleg nincs megjeleníthető aktuális esemény.

Statisztika

2019. 04. 21. 10:35
Látogatók:
Ma: 87
E hónapban: 141420
Összesen: 585153
Oldal-megtekintések:
Ma: 130
E hónapban: 147522
Összesen: 993910
Utolsó látogatás:
2019. 04. 21. 10:35
4. nap - 'Próbálj meg jobbá lenni, a világot jobbá tenni!' - napi erény: figyelmesség

2014. június 27. péntek 09:53

Szép napsütésre ébredtünk, annak megfelelően, hogy ma a Sárvár közeli Sitkére indultunk egésznapos kirándulásra. Ott a hely felfedezésének izgalmas élményei várták a csapatot. Reggel azért még megszokottan felmorajlott udvarunk, most egy kicsit olyan piaci zsibvásárosan, mert ezt az igazán ritkán hallható szófoszlányt hozta szembe az enyhe reggeli szél: "Eladó a roller!" Szívmelengető! Lehet, hogy már most hatni kezd a tábor általunk választott és az életben oly' fontosnak tartott mottója: Jónak lenni (önmagában) jó??

Két hatalmas busz érkezett, csak a vezetőt hívták Kiss Istvánnak, mögötte pedig a buszbelsőt teljesen megtöltő kicsiny gyermekek. A sofőr mellől nézve nagyrészt üresnek tűnő székek támláit lehetett látni. Közösen szólítottuk mindenki őrangyalát szolgálatuk teljesítésére örökölt ősi szalézi imánkkal: "őrizz, kormányozz és vezérelj engem!" De megkértük sofőr bá'-t, hogy azért ő is szilárdan tartsa kezében a kormányt...
A nagy sitkei kiruccanás - mondhatom - jelentősen lefárasztotta a gyermekeket. A szép fekvésű kis település kicsiny paradicsomnak bizonyult a jó időben. Ha az ígért idegenvezető el is maradt, mi magunk is értő szemekkel és bensőséges imáinkkal tudtuk szemlélni a műemlék kistemplomot, a Kálvária-kápolnát, amelynek eredetiben történő visszaállítására hosszú évek óta (sikeresen) segélykoncertben gyűjtenek. Egyik táborozónk szuvenírként a szentelt vizet akarta hazavinni. Aranyos gondolat, de hát a szentelt víz otthon is ugyanaz: SZENTELT víz. A gyermekek számára különösen is élvezetes és sikeres kincskeresés kezdődött, majd egy étkezésekkel, nasizással és sporteseményekkel tarkított nagykirándulás szép helyeken.

Pontosan időre, 4 óra felé érkeztünk haza, különösebb baj nélkül. A gyermekekben még mocorgott némi energia. Remélem, szép élmény marad, és eggyel több szép hely országunk körzetében, ahová ezentúl már ismerősként és jó emlékek hordozóiként térünk vissza.

Ja, és mára megkapták az animátorok a tábor egyedi tervezésű logójával ellátott, zöld polójukat, holnap a gyerekek is hozzájutnak majd fehérben piros-zöld felirattal.