kép kép kép kép

Don Bosco musical

feb. 7-én 18.00

Eseményeink

(Színek: saját külső)

Jelenleg nincs megjeleníthető aktuális esemény.

Statisztika

2019. 12. 14. 06:28
Látogatók:
Ma: 31
E hónapban: 1056
Összesen: 609405
Oldal-megtekintések:
Ma: 31
E hónapban: 1349
Összesen: 1057782
Utolsó látogatás:
2019. 12. 14. 06:24
Finálé1 ... 5. nap

2012. június 29. péntek 21:30

A hétvége felé tartva rendszerint már összeszokott csapattá válik a teljes tábor. Ezt eredményezheti a napi csoportfoglalkozás, a közös imádság, a tábor témája és tanítása, a rengeteg együtt átélt élmény. A hét ötödik napja ily módon egyfajta tükre tábori tevékenységünknek.

Ilyenkor már a tábori ének is olajozottan jól megy, a zenés-mutogatós közösségi táncokat, a szalézi ún. BANS-okat is szeretik és hozzáértéssel táncolják a gyerekek.

A szentmisén az udvarról gyűjtött kavicsok példaképe segítette szemléltetni és megértetni, hogy milyen értéket jelenthet a közösség: még akkor is, amikor emberi kapcsolatainkat sokszor civakodások és súrlódások terhesítik, mégis, ezáltal, ezek megoldásával fejlődünk is, és egymást csiszolhatjuk, amint a víz szép gömbölyűvé alakítja a kavicsot. Szépen szólt az ének és az erre az alkalomra összeszokott együttes is lelkesen nógatta a gyermekeket éneklésre. Aki - tehetsége arányában - szépen énekel, duplán imádkozik.

A bajnokságok mellett a gálaműsorra való készület töltötte ki a nap nagy részét, aztán jött a gálaműsor, amely szépszámú rokont és hozzátartozót vonzott a színházterembe. Megint a sokszínű tehetségek kavalkádja: igazán minőségi táncprodukciók, énekduettek, az aprók versmondásai, viccmesélések, közösségi táncok stb. A legkedvesebb kis részlet az egyébként igen akaraterős kis Dóri, aki femnet a színpadra, de izgalmában előadásából két percen keresztül semmi nem jutott eszébe. Ekkor felment mellé Dóri, legjobb barátja, és megállt mellette. Erre, csupán az ő jelenlétére megoldódott a nyelve, és hibátlanul és tekintélyt parancsoló módon elmondta versét.

Délután nagy vihar támadt, ezért meginogtunk az esti szülői grillparty megrendezhetőségében, de csak egy gondolkodásnyi szünetre. Úgy döntöttünk, hogy megtartjuk, és még kisütő nap is egyetértett döntésünk helyességével. A jubileumi tábor első hete este fél 9-kor befejeződött.

0 hozzászólás.

Mielőtt az elküldés gombra kattint, kérjük ellenőrizze, hogy minden mezőt kitöltött-e! Minden mező kötelezően kitöltendő, de az e-mail cím nem fog megjelenni a hozzászólásoknál.

Kérem, írja be a képen látható művelet eredményét:

Kérem, írja be a képen látható művelet eredményét. =