kép kép kép kép

Tábor-jelentkezés

máj. 26-án 10.00

Eseményeink

(Színek: saját külső)

Jelenleg nincs megjeleníthető aktuális esemény.

Statisztika

2018. 12. 11. 12:58
Látogatók:
Ma: 118
E hónapban: 2028
Összesen: 424782
Oldal-megtekintések:
Ma: 127
E hónapban: 8769
Összesen: 793875
Utolsó látogatás:
2018. 12. 11. 12:57
Rekkenő hőségben... 7. nap

2012. július 3. kedd 23:46

Többször merül fel bennem az érzés, hogy mi, a szervezők-lebonyolítók, kapjuk a többet, és ilyen értelemben mi vagyunk a tábor "kedvezményezettjei" - ha sokszor pedig éjt nappallá téve is kell készülnünk, robotolnunk.

Az már csak hab a tortán, ha az egyik gyermek váratlanul egyszerre csak megkérdezi tágra nyílt szemekkel: "Péter atya, Te hogyan lettél pap?" Talán mondanom sem kell, hogy örömmel és lelkesen meséltem életem kibontakozásának eme legszebb hónapjait.

Az árnyékban a tavaly még rakoncátlan gyermek vezetésével amolyan "árnyéktábor" szerveződik - és nem is akártmilyen: hittanostábor. Csak úgy cuppannak a játékpecsétek az erre az alkalomra készített jelentkezési lapon, de rögtön jön az instrukció: "Azt az igazgatónak kell aláírnia." A következő pillanatban egy játékmikrofonnal ugyanaz a vezető már éneket tanít a mostanra összetákolt pulpítusról - egyelőre kevésszámú társának meg a hangyáknak. Mégis jó látni, hogy évekkel előre biztosítottnak tűnik az animátor-utánpótlás. Az ének viszont az idei tábori, éspedig hibátlanul.

Hatalmas a hőség, szakadatlan 40 fok körül, de a gyermekeken nem látjuk nyomát sem esetleges beszűkült életkörülményeknek. Ugyanúgy pattog a labda, suhan a roller, pörög a foci. (Úgy néz ki, ez egy olyan stramm típus...) De valami mégis önkéntelenül előkerül: spontán vízicsata bontakozik ki. Aki csak teheti, támadja a vele szemben állót - és egyszerre akár több oldalról is. Ahány gyermek, annyi oldal -ilyen sokodalúnak egyikünk sem gondolta volna magát... És ennyire vízesnek sem. Aztán gyorsan egy levezető foci, hogy azonnal meg is száradhassunk. A talaj, a kiszáradt fű olyan forró volt,hogy ajánlatos volt gyorsan szedni lábainkat, azaz sokat futni játék közben, és az megint a szárításnak engedett nyílt utat.

Mindezzel párhuzamosan az intézményvezetőnek nincs könnyű dolga, mert a templomban egyszerre állandó szakemberi jövés-menés van, hiszen a festménykészítési nagyprojekt is pont ezekben a napokban indul be: a következő két hónapban a megnyert pályamű, a 40 négyzetméteres festmény megfestését követhetjük nyomon Don Bosco életéről. És mindeközben július 20-i határidővel könyvet írunk alapító jótevőnkről, Ambrózy Terézről, amelynek ünnepélyes bemutatója a Savaria Történelmi Karnevál első napján újabb fontos mérföldkő lesz intézményünk életében.

0 hozzászólás.

Mielőtt az elküldés gombra kattint, kérjük ellenőrizze, hogy minden mezőt kitöltött-e! Minden mező kötelezően kitöltendő, de az e-mail cím nem fog megjelenni a hozzászólásoknál.

Kérem, írja be a képen látható művelet eredményét:

Kérem, írja be a képen látható művelet eredményét. =