kép kép kép kép

Don Bosco musical

feb. 7-én 18.00

Eseményeink

(Színek: saját külső)

Jelenleg nincs megjeleníthető aktuális esemény.

Statisztika

2019. 10. 23. 15:17
Látogatók:
Ma: 80
E hónapban: 1507
Összesen: 604301
Oldal-megtekintések:
Ma: 94
E hónapban: 2216
Összesen: 1050980
Utolsó látogatás:
2019. 10. 23. 15:17
sztrenna2010

A rendfőnök strennája a 2010-es évben:

 

« Uram, látni akarjuk Jézust. »
Követve Boldog Rua Mihályt,
 mint hű tanítványok és lelkes apostolok
vigyük el az Evangéliumot a fiataloknak!

 

 

Sztrenna 2010

A rendfőnök, Don Pascual Chávez számára a sztrenna-gondolatot a 2009-ben júniusában épp elmúlófélben lévő Szent Pál-év ihlette, és a beköszönő Boldog Rua Mihály-éve (2010. Don Rua égi születésnapjának századik évfordulója) vezette.

Levelében így ír: "Don Boscóhoz és a szalézi karizmához hű Boldog Rua Mihály halálának századik évfordulója alkalmával szeretném meghívni az egész Szalézi Családot, hogy a fiatalok evangelizálásában úgy cselekedjenek, mint a jézusi tanítványok és az apostolok közössége. Az evangelizáció olyan feladat, amely Urunk Jézus Krisztus apostoli identitásának gyümölcse és következménye mert, aki Őt követi lelkes misszionárius lesz. Ezzel felvállaljuk azt a kihívást, hogy segíteni akarjuk a fiatalokat azzal, hogy a másikat ne csak a szememmel és érzelmeimmel nézzem, hanem Jézus Krisztus nézőpontjából lássam.”

 

XVI. Benedek: “Mert számunkra nincs szebb annál, mint megismerni Krisztust és közölni másokkal a vele való barátságot.”  (Sacramentum Caritatis, 84.)

 

A XXVI. Szalézi Egyetemes Káptalan szavai:

„Felhívjuk arra a figyelmet, hogy az evangelizáció küldetésünk legsürgetőbb és legfontosabb feladata, hiszen tudatában vagyunk annak, hogy a fiataloknak joguk van azt érezni, hogy Jézus személyének hirdetése, mint az élet forrása és a jelen és örökkévaló boldogság ígérete, nekik szól.”

„A mi legfontosabb feladatunk az, hogy javasoljuk minden embernek, hogy úgy élje életét, mint ahogyan Jézus tette… Központi gondolata Jézus Krisztus örömhíre és Evangéliuma, valamint a megtérés felhívása, a hit befogadása és az Egyház kapcsolata. Ebből indulnak ki az egyes hitbeli- és hittani utak, a liturgikus élet és a szeretet tanúságtétele.”

A Segítő Szűz Mária Leányai XXII. Egyetemes Káptalana elismeri, hogy Isten szeretete sürget minket: „A cönakulum (terem), ahol az apostolok összegyűltek, nem egy állandó hely, hanem egy kiindulási pont. A Szentlélek által megváltoztatott, addig félő emberek lelkes misszionáriusként jártak a világban, hogy hirdessék az örömhírt, Jézus feltámadását. A Szeretet sürget minket, hogy mi is vándorutunkon új látóhatárok felé induljunk, hiszen a szeretet szeretet által növekszik. Mária arra tanít meg bennünket, hogy tárjuk ki az ajtókat. Ő volt az első, aki vándorútra kelt. Az első evangelizált személy lett és az első evangelizátor. Elvitte Jézust a többieknek, felkínálta szolgálatát, átadta örömét nekik és megtapasztalta a szeretet.”