kép kép kép kép

Don Bosco musical

feb. 7-én 18.00

Eseményeink

(Színek: saját külső)

Jelenleg nincs megjeleníthető aktuális esemény.

Statisztika

2019. 04. 21. 10:55
Látogatók:
Ma: 96
E hónapban: 141429
Összesen: 585162
Oldal-megtekintések:
Ma: 140
E hónapban: 147532
Összesen: 993920
Utolsó látogatás:
2019. 04. 21. 10:49
Mi a sztrenna?

A SZTRENNA annak idején Don Bosco újévi ajándéka volt rábízott árva vagy elhagyatott gyermekei számára szilveszter estéjén. Ez nem volt más, mint egy kis papírra vetett, személyre szabott, szívhez szóló, találó gondolat, intelem, vagy az új évben megvalósítandó, személyiségfejlesztő célfeladat. Mindig a személyes üdvösség és lelki boldogság elérését célozta.

Alapító Atyánk szívig-lélekig hatoló megfigyelés, hosszas elmélkedés és imádság után készítette övéinek. Ajándék, tehát nem került semmibe, de egyedi, személyre szóló ajándék, ezért nagy és egyedülálló értékként és osztatlan bizalommal fogadták a gyerekek, és ezért türelmetlen érdeklődéssel várták, vajon milyen lelki bölcsességgel lepi meg őket gondviselőjük. Ahogy Don Bosco maga mondta 1859 szilveszterén ifjú hallgatóinak: "Újévi ajándékul magamat adom Nektek. Jelentéktelen dolog talán, de amikor magamból mindent odaadok, ez azt jelenti, hogy semmit nem hagyok meg önmagamnak..." Volt év, amikor nem kevesebb, mint 300 sztrennát osztott ki. Többször maga is kapott ilyen ajándékot példáját követő ifjaitól.

Don Bosco halála után mindenkori utódja (a rendfőnök) az egyre bővülő Szalézi Család számára szánta a sztrennát, az éves vezérgondolatot.

A legújabb időben rendfőnökünk, Don Pascuel Chávez igyekszik a szalézi strennát az aktuális pápai iratok, enciklikák, tanítások lelkületéhez igazodva létrehozni.