kép kép kép kép

Don Bosco musical

feb. 7-én 18.00

Eseményeink

(Színek: saját külső)

Jelenleg nincs megjeleníthető aktuális esemény.

Statisztika

2019. 11. 12. 09:26
Látogatók:
Ma: 51
E hónapban: 964
Összesen: 605894
Oldal-megtekintések:
Ma: 51
E hónapban: 1374
Összesen: 1053309
Utolsó látogatás:
2019. 11. 12. 09:24
Utókarácsony, előszilveszter

2011. január 2. vasárnap 22:39

Karácsony éjszakáján meghitt várakozás töltötte be a templomot. Amikor a színpad pásztorai, angyalai és egyéb fiatalkori szereplői nyugovóra térnek, egyszeriben megtelik hatalmas templomunk, mégpedig "csurig". Mégpedig ünnepélyes méltósággal. Még az utolsó pillanatos éjszakai gyónók is állják a hosszú sort, komoly tehertől szabadulásra várva. A hármas ünnep (karácsony éjszakája, napja és másnapja, azaz Szent Család vasárnapja) kedves, mindig más és más vendégeinket terelte be kicsi rendtársi ebédlőnkbe egy-egy köszöntésre, koccintásnyira.

December végére nemcsak a nappalok rövidülnek le, de mintha a napok is - annyira szervesen fonódnak, olvadnak egymásba. Így a karácsonyutó hamar vált előszilveszterré, amire benépesült az alagsori közösségi terem. Este hattól éjjel fél egyig (játéktól imádságig) sikerült együtt tartani a nem is túl nagyszámú, de kitartó, lelkes és hűséges csapatot. Társasjátékban három csapat mérkőzött egymással, jókat nevettünk a pásztorjáték kivetített részletein, majd egyéb játékok és egy karaoke-próbálkozás után éjfélre bevonultunk az új leválasztású házikápolnába kis hangolódásra. Ha az új nap küszöbét már át is léptük, de az új évét még nem. A főpróba nagyszerűen sikerült: nemhogy senki nem aludt el a 20 perc alatt, de a közös éneklés mindenkit mozgósított. Pezsgős koccintásokkal búcsúztunk egymástól, de az elválás kicsit hosszúra sikerült a csodálatos dél-szombathelyi hóborította éjszakában.

0 hozzászólás.

Mielőtt az elküldés gombra kattint, kérjük ellenőrizze, hogy minden mezőt kitöltött-e! Minden mező kötelezően kitöltendő, de az e-mail cím nem fog megjelenni a hozzászólásoknál.

Kérem, írja be a képen látható művelet eredményét:

Kérem, írja be a képen látható művelet eredményét. =