Miserend templomunkban

FIGYELEM: ÚJRA NYILVÁNOS TEMPLOMI SZENTMISE!

A járványveszély csökkentésével egyházmegyénkben – bizonyos megelőző jellegű higiéniai előírások betartásával – újra lehetővé vált a nyilvános szentmisék ünneplése.

Május 9-e, szombattal kezdődően az alább látható, megszokott miserend szerint újra naponta mutatjuk be szentmisét templomunkban.

Főpásztori rendelkezések a nyilvános istentiszteleten való részvétellel kapcsolatban járvány idejére

2020. május 4. 

A kijárási korlátozás enyhítése utáni időszakban a Szombathelyi Egyházmegye területén a következő rendelkezések lépnek életbe:

 • A hívek továbbra is fel vannak mentve a vasár- és ünnepnapi Szentmisén való részvétel kötelezettsége alól. Igyekezzünk azonban otthonainkban családi közös imádsággal, a Szentmisébe a médián keresztül való bekapcsolódással megszentelni a vasárnapot!
 • A hétköznapi szentmisék május 4-étől kezdve megtarthatóak a templomokban. A templomok kilincseit, padjait rendszeresen fertőtlenítsük!
 • Vasárnap is megtarthatóak a Szentmisék abban az esetben, ha megoldható a hívek közötti 1,5 méteres távolság. Kivételt képeznek a 1,5 méteres távolság betartásának kötelezettsége alól az egy háztartásban élők. Ahol a templom kis mérete miatt nem megoldható a vasárnapi Szentmise biztonságos végzése, ott továbbra se legyenek a hívek jelenlétében ünnepelt Szentmisék. Ahol ez növeli a biztonságot és kivitelezhető, javasoljuk a szabadtéri Szentmisék tartását.
 • A szenteltvíz tartók továbbra is legyenek üresek.
 • Továbbra is mindenki kézbe áldozzon.
 • A békeköszöntésnél a kézfogás továbbra sem lehetséges.
 • Kérjük az idősebb, ill. gyengébb egészségű testvéreket, hogy továbbra is otthonról kapcsolódjanak be a Szentmisékbe. Kérem az idősebb, ill. gyengébb egészségű atyákat, hogy vagy egyáltalán ne végezzenek még nép jelentében Szentmisét, vagy különlegesen is tegyenek meg minden lehetséges óvintézkedést.
 • A Szentmisén vagy litánián, Szentségimádáson kívül egyéb, nagyobb létszámú rendezvényeket továbbra se szervezzenek a plébániák.
 • Gyóntatás lehetséges a 1,5 m távolság megtartásával.
 • Az esküvőket lehetőség szerint tegyék át későbbi időpontra. Ha nem lehetséges, az óvintézkedések maximális megtartásával ünnepeljék.
 • Keresztelés, amennyiben a kiszolgáltatása szükséges, úgy történjen szűk körben, betartva a higiéniai előírásokat.
 • Temetéseknél továbbra is a szabadtéri ravatalozót részesítsük előnyben.
 • Ahol nagyobb a járványveszély, a plébános a helyi viszonyokra való tekintettel további korlátozásokat vezethet be. Tartsuk be a hatósági, akár országos, akár önkormányzati rendelkezéseket!
 • Legyünk továbbra is egyek az imádságban! Figyeljünk oda idősebb testvéreinkre! Lehetőségeinkhez képest segítsük a legszegényebbeket!

Kérjük Isten áldását és segítségét, kérjük a Szűzanya, valamint Boldog Batthyány László és Boldog Brenner János közbenjárását!

Dr. Székely János megyéspüspök

Vasár- és főünnepnapi miserend

2019/20

Időpont Misézik
Szombat este 17:30 P. Csány Péter
Vasárnap/
Főünnep
8:00 P. Domonkos Hung
10:00 P. Csány Péter
17:30 P. Vendrey Gábor

(A beosztott miséző pap személye az aktuális temetések ill. egyéb elfoglaltságok
alakulása szerint változhat.)

Gyóntatás a vasárnapi szentmisék alatt, ill. egyénileg megbeszélés szerint.
Az adventi hajnali (roráté) szentmisék 6.00-kor kezdődnek. (2019)

Májusban az esti szentmise előtt naponta 17 órától lorettói litániát imádkozunk a Segítő Szűz Mária mellékoltárnál.

Hétköznapi miserend (2019/20)
Időpont Misézik
Hétfő 17:30 P. Vendrey Gábor
Kedd 17:30 Közösségi szentmise (P. Csány Péter)
Szerda 17:30 P. Domonkos Hung
Csütörtök 17:30 P. Vendrey Gábor
Péntek 17:30 P. Csány Péter, Vendrey Gábor

Tudja-e, hogy templomunk tervezője

ugyanaz a temesvári származású Foerk Ernő építész (1868-1934) volt, aki - több tucatnyi Isten háza és egyéb kiemelkedő épület mellett - hazánk egyik legnagyobb temploma, a...

Tudja-e, miből tartja el magát plébániánk?

Egy plébánia (templomépület, helyiségek, tevékenység) működtetése sokoldalú, gondos gazdálkodást igényel, hiszen a rezsiköltségek, a karbantartás, a fogyóeszközök rendszeres...

Tudja-e, mi az, hogy szalézi?

Röviden: egy katolikus szerzetesrend, ill. az ahhoz tartozó szerzetes megnevezése (mint pl. ferences, bencés, jezsuita stb.). Az olasz alapító, Bosco Szent János (+1888) a...

Tudja-e, miért a “Dicsértessék”?

Így, ebben a formában semmi. Nincs értelme. Jogos ugyanis a kérdés: ki dicsértessék, kit is dicsérjünk?? A közvélekedéssel ellentétben ez nem kimondottan papi, hanem...

Pin It on Pinterest

Share This