kép kép kép kép

Don Bosco musical

feb. 7-én 18.00

Eseményeink

(Színek: saját külső)

Jelenleg nincs megjeleníthető aktuális esemény.

Statisztika

2019. 11. 12. 09:24
Látogatók:
Ma: 50
E hónapban: 963
Összesen: 605893
Oldal-megtekintések:
Ma: 50
E hónapban: 1373
Összesen: 1053308
Utolsó látogatás:
2019. 11. 12. 09:21
Emlékek igézetében...

2011. május 12. csütörtök 15:15

Régóta érlelődött a gondolat, hogy összehívjuk az intézmény régi szép emlékeket idéző és gondozó találkozóját. Jelen sorok írója számtalanszor akadt olyan szépkorú hívőre, aki áradozva, csillogó szemekkel fejezte ki gyermekien mély ragaszkodását templomunkhoz. Természetesen ez nem csak vagy elsősorban az épületnek szólt, hanem a benne réges régi időkben személyesen megtapasztalt kegyelmekről, élményekről, személyekről - nemegyszer egy olyan korhoz kötődve, amit mi szaléziak csak legendás időknek hívunk itt Szombathelyen is. A falak belül és kívül sokszor a boldog gyermekkort is megőrzik, és benne az akkori szaléziak gyermekbarát derűjét, természetesen egyszerű, elkötelezett, játékos és egyben mély és buzgó lelkiségét is.

Hogy ezek az emlékek mind jobban megőrződjenek az utókor számára is, létrehoztuk a - reményünk szerint - havonkénti "Szaléziak Anno" összejövetelt. Nem is mertük remélni, hogy mennyi érdeklődő és mesélnivágyó hívő jön el. A beszámolók közben szikráznak a szemek, előkerülnek féltve őrzött fény- ill. szentkép-ereklyék, a közösség erejében megfrissülnek a megkopott nevek és személyek, és valósággal megelevenedik a múlt, nem gondolt kis, nüansznyi részletek kerülnek napvilágra intézményünkről.

Elgondolkodunk. Hihetetlenül gazdag és nagy horderejű múltról van szó, amelyben az ember hatalmas erőtartalékokat kapott az életre, ha ez 50-60 év távlatából is ilyen megindítóan törnek fel a történetek. Csodálatos időutazás részesei leszünk, és a felfrissülő élményeket már nem is igen engedjük vissza a múlt muzeális archív ládáiba, hiszen mi is nemcsak szemlélői, hanem immár hordozói lettünk a szent időknek, és ez bizony a lelkület továbbvitelének felelősségére ösztönöz bennünket.

Minden érdeklődőt várunk a következő alkalmakra akár mesélni, akár csak odafigyelni szeretne.

1 hozzászólás.

  • VDB 2011. máj. 28. 09:22

    Megható és szép kezdeményezés!

Mielőtt az elküldés gombra kattint, kérjük ellenőrizze, hogy minden mezőt kitöltött-e! Minden mező kötelezően kitöltendő, de az e-mail cím nem fog megjelenni a hozzászólásoknál.

Kérem, írja be a képen látható művelet eredményét:

Kérem, írja be a képen látható művelet eredményét. =