kép kép kép kép

Don Bosco musical

feb. 7-én 18.00

Eseményeink

(Színek: saját külső)

Jelenleg nincs megjeleníthető aktuális esemény.

Statisztika

2019. 11. 12. 09:36
Látogatók:
Ma: 58
E hónapban: 971
Összesen: 605901
Oldal-megtekintések:
Ma: 58
E hónapban: 1381
Összesen: 1053316
Utolsó látogatás:
2019. 11. 12. 09:33
Elhunyt kedves rendtársunk, Dudás Károly testvér

2011. május 25. szerda 11:02

Május 24-én, Mária, Keresztények Segítsége előestéjén - immár a székesfehárvári Papi Otthon lakójaként, de már a városi kórházban - elhunyt szeretett rendtársunk, Dudás Károly szalézi szerzetes, segítő testvér. Károly testvért életének 87. évében, 50. éves örökfogadalmasként veseelégtelenség következtében, de felkészülten érte a halál.

Karcsi bácsi, ahogyan mindannyian neveztük, szerettük és tiszteltük, hosszú, hűséges éveken keresztül szolgált buzgó és jámbor sekrestyésként, gondnokként szombathelyi közösségünk keretében mind a plébánia, mind a rendház javára. Személyes élményeim, nap mint nap megélt emlékeim alapján Karcsi bácsiban egy nagyon kedves, közvetlen, egyszerű és céltudatosan Isten barátságára törekvő rendtársra ismerhettem. Élményeimet egy éve blogbejegyzésben mis megörökítettem, amit ez alkalommal magam is szívesen olvastam vissza, és ajánlom olvasóinknak, "A puszta lét öröme" címmel.

 

Jézus Urunk szerint minden rossz és minden jó is az ember bensejéből származik; tehát csak az emberen múlik, mit enged be oda. Károly testvér személye által is éles meggyőződésemmé lett, hogy az állandó ima erejében a belső, szívbéli jóság "kiütközik" az ember külsejére is, békességet áraszt, és akár szavak nélkül is továbbadható. Ezért vették őt körül sokszor a gyerekek ismeretlenül is, bárhányszor sétált el a játéktér mellett széles mosollyal a templomba igyekezve vagy onnan érkezve karikás, gyenge lábaival.

 

Karcsi bácsi! Vezessen Téged odafenn az Általad annyira szeretett Mária, Keresztények Segítsége, lépj Isten nyugalmába és örömébe, és onnan is gondolj ránk!

 

Búcsúztatása és temetése június 1-én szerdán 11 órakor lesz, a tartományfőnök szándéka szerint Péliföldszentkereszten, a rendtársi temetőben.

 

(További képeket a képgalériában nézhetünk róla.)

 

Szívesen fogadunk emléksorokat Karcsi bácsi életével kapcsolatosan ill. megboldogulása alkalmából!

0 hozzászólás.

Mielőtt az elküldés gombra kattint, kérjük ellenőrizze, hogy minden mezőt kitöltött-e! Minden mező kötelezően kitöltendő, de az e-mail cím nem fog megjelenni a hozzászólásoknál.

Kérem, írja be a képen látható művelet eredményét:

Kérem, írja be a képen látható művelet eredményét. =