kép kép kép kép

Don Bosco musical

feb. 7-én 18.00

Eseményeink

(Színek: saját külső)

Jelenleg nincs megjeleníthető aktuális esemény.

Statisztika

2019. 11. 12. 08:51
Látogatók:
Ma: 25
E hónapban: 938
Összesen: 605868
Oldal-megtekintések:
Ma: 25
E hónapban: 1348
Összesen: 1053283
Utolsó látogatás:
2019. 11. 12. 08:51
Szigorú böjti nap az egyházmegyében hivatásokért

2012. december 7. péntek 10:08

Ma szigorú böjti napot tartunk a Szombathelyi Egyházmegyében. Dr. Veres András megyéspüspök az adventi időszak amúgy is imádságosabb idején kérte ezt a lelket és közösséget erősítő áldozatot a mai napra (dec. 7.), amelyet papi (és szerzetesi) hivatásokért vállalunk és ajánlunk fel.

"Íme, jönnek napok, amikor új szövetséget kötök népemmel ... törvényemet a bensejükbe adom és a szívükre írom. Istenük leszek, ők pedig az én népem lesznek." (Jer 31, 31-33)
Ne feledjük: a böjt középpontjában ott ál
l az Isten és az Ő akarata, mint a böjt célja, lényege: a böjt tehát a Vele való közvetlen kapcsolatra és találkozásra irányul. Böjtünk lehet egy szövetségkötés kezdete vagy megpecsételése; az Isten amúgy is végleges szövetséget ajánl nekünk, most mi válaszolhatunk tiszta felajánlott áldozatainkkal, ígéreteinkkel, jócselekedeteinkkel, imáinkkal, szentséglátogatásainkkal stb. - és minél hosszabb távú szövetségre vagyunk készek, annál bebiztosítottabban haladhatunk boldogságunk kiteljesedésében.

Az Istennel ápolt szövetség értelme: csak az tud igaz, hűséges szeretettel szeretni, aki Isten szerény kiszolgáltatottjaként jön rá, hogy maga is a szeretetre szorul, és ebből a közvetlen kapcsolatból erős szívvel és határozott döntéssel képessé válik áldozathozatalra másokért.
Böjt: lemondás - imádság - osztozás/ajándékozás!

 

0 hozzászólás.

Mielőtt az elküldés gombra kattint, kérjük ellenőrizze, hogy minden mezőt kitöltött-e! Minden mező kötelezően kitöltendő, de az e-mail cím nem fog megjelenni a hozzászólásoknál.

Kérem, írja be a képen látható művelet eredményét:

Kérem, írja be a képen látható művelet eredményét. =